Familiebehandling

FamilieRådgivning

Alle forældre vil det bedste for deres børn og deres familie – og alle børn gør det bedste, de kan. Men nogle gange går familielivet og kommunikationen i hårdknude, konflikterne vokser og der bliver uro, utryghed og uvenskaber familiemedlemmerne imellem. Der kan være mange grunde til, at familielivet kommer under pres. Det kan være, når sammenbragte familier skal finde en hverdag, når to forældre bliver til én, når arbejdsliv og hjemmeliv ikke hænger sammen, når et eller flere børn får en diagnose eller en forældre bliver syg eller måske bare fordi, man er lidt usikker på, hvad rollerne skal være i en moderne familie.

Uanset grunden, så kan jeg hjælpe jeres familie tilbage på rette vej. I et forløb hos mig arbejder vi med de uhensigtsmæssige dynamikker i familien, der har ført til de vanskeligheder, I nu står i. Gennem rådgivning, støtte, øvelser og leg arbejder vi sammen om at styrke jeres families kommunikation, og I vil som familie få redskaber og problemløsningsstrategier til at håndtere hverdagens udfordringer. 

Familierådgivning tager udgangspunkt i den enkelte familie og kan f.eks indeholde:

Familievejledning opstartes altid med et møde uden børn. Mulighed for vejledning i hjemmet.

Børn med handicap

Når vi som familie venter os, glæder vi os til at modtage det lille barn, som skal fuldende vores familie. Men det går ikke altid efter planen, og ind imellem fødes vores ønskebørn med et handicap. Det kan være svært at acceptere, at man nu står på en anden vej, end den, man havde ventet, og det kan være en stor sorg som forældre at acceptere, at ens barns liv ikke bliver så ligetil, som vi havde ønsket. Samtidig oplever man måske, at omverdenen ikke helt forstår de udfordringer, man står i, og det kan være hårdt arbejde at få den hjælp, man har brug for. Som mor til et barn med handicap (nu voksen), står disse familier mit hjerte nært. Jeg tilbyder derfor familieterapi særligt rettet mod de familier, der står midt i stormvejret, og som har brug for hjælp og støtte til at komme videre.

Mødregrupper for mødre til børn med handicap/diagnose

Af personlig erfaring ved jeg, hvor ufattelig stor betydning det kan have at mødes med andre, der præcist ved, hvad man står i – og som kan lytte uden at dømme. Jeg faciliterer derfor mødregrupper, hvor I mødre mødes 5 gange hos mig. Disse aftener vil foregår i min hyggelige klinik med kaffe på kanden og kage på bordet. Jeg vil hver mødegang starte ud med et fagligt indslag og vil i den efterfølgende snak hjælpe jer til at få struktureret samtalen, så alle bliver hørt og finder sin plads i gruppen. Efter de 5 gange beslutter I selv som gruppe, om I ønsker at fortsætte jeres mødregruppe hjemme hos jer selv. Grupperne er på 4-6 mødre med børn i forskellige aldre og udfordringer.

Emner i mødregruppen kan f.eks være:

Familiebehandling

Tidlig tilknytning – tilknytningsmønstre

Som beskrevet i mit tidligere blogindlæg Tidlig tilknytning står John Bowlby (1907-1990) bar teorien om ...
læs mere →

Tidlig tilknytning

En af de teorier, der fylder mest hos mig som terapeut, er teorien om tidlig ...
læs mere →

At være forældre til et handicappet barn

Sidst har de tegnet femtaller. De har tegnet en lang række af femtaller efter hinanden ...
læs mere →

Forældre, mobiler – og mentalisering hos børn

Lad det være sagt med det samme – jeg er ikke modstander af elektronik til ...
læs mere →

Aldrig barnets skyld!

…om et af de største tabuer inden for seksuelle overgreb. I denne uge faldt jeg ...
læs mere →